אני מרגישה שאנחנו בונים עם התלמידים אמון מסויים. אני יודעת שאנחנו מתייחסים אליהם בצורה אחרת מהמורים המקומיים ועל כן למרות הבלבול שמדי פעם זה יוצר, אנחנו זוכים לראות איך הפידבק, העבודה בקבוצות הקטנות והשיח האישי בינינו יוצר חוויה שונה של הצלחה בקרב התלמידים שלנו. וגם בקרבנו.
נופר בן יצחק, מתנדבת פרויקט תן דרבן 2020
הגעתי לפרויקט TEN כי רציתי להתנדב באפריקה. ראיתי סרט מאוד מלהיב שגרם לי לחפש תכניות התנדבות. בחרתי בTEN כי זה התאים לי בול בכמות הזמן והמחיר ובעיקר אהבתי שעובדים עם הקהילה ומתנדבים בהתאמה לצרכי הקהילה. דרך ההתנדבות הבנתי את החשיבות העצומה בחינוך על ידי שיטות בלתי פורמליות וחינוך ליצירתיות. הצלחתי יחד עם ענבר בת זוגתי לפרויקט לדבר על נושאים סופר מורכבים בצורות קלילות, מהנות ומלמדות. המורים יחד עם התלמידים לדעתי, למדו המון"
גל שוויצר, באר שבע: משלחת מאי 2019 לאוגנדה,
הטיול הזה היה עוצמתי ביותר. למדתי מהו שיתוף, פתיחות לאחרים, אהבה וקבלת השונה. זה גרם לי להבין שכולנו יכולים לתת משהו, ונתינה לא בהכרח אומרת משהו חומרי. חיוך, ריקוד, זמן, יכול להיות מספיק. מתנה ואהבה הן מילות המפתח של המשלחת הזו והן ניתנו לשני הכיוונים. תודה שאפשרו לי לחיות את החוויה הייחודית הזו, ואת ההזדמנות לשמור בליבנו את הזכרונות לנצח"
קרן לוי, פריז: משלחת מאי לדרום אפריקה
יש דיסוננס גדול באי. בין השקט והיופי בנמצאים כאן בכל מקום לבין הכאוס והתנאים של האנשים במחנה. זה מעציב וזה מכעיס וזה מתסכל. אני כל כך שמחה שאני פה אם לא כדי לעזור אז לפחות כדי לנסות ואם לא כדי לנסות אז בשביל לחזור הביתה ולספר את הסיפור שלהם, לגרום לאנשים להבין את חומרת המצב ולרצות לבוא לעזור גם.
סיסי, מתנדבת בפרויקט תן באי סמוס ביוון, פברואר 2020
בפעם הראשונה שבה נוצר מפגש בין הילדים וביננו, המתנדבים, בעיניים המורמות למעלה הודגש חוסר האמון. במהלך שלושה חודשים העיניים הללו יופנו לספרים, משחקים ויצירה, ויתמלאו במשהו אחר: שמחה לא מסוננת, טהורה. לקחו הרבה אתגרים, כשלונות, יציאות מתחום הנוחות ופריצות דרך כדי להפיק חיוך אחד גדול מילד שנפתח כל יום וגם היה שווה לנסוע 7220 ק"מ בשביל לראות אותו.
גלעד בן משה, ישראל: מתנדב משלחת מאי לגאנה
אני כבר מעל שנה מתמחה פה באוגנדה, וחוץ מההרגשה המדהימה של להרגיש בבית במדינה כלכך מקסימה, זכיתי בעיקר ללמוד. גם על עצמי, איך לחיות רחוק, איך לעבוד בעומס ובתנאים לא מוכרים ועוד. אבל בעיקר למדתי איך לא כל התשובות אצלי ויש לי הרבה יותר מה ללמוד מהאוכלוסייה המקומית, ממה שיש לי ללמד"
תום רוזנטל: בוגרת ורכזת באוגנדה
לפני כמעט שנתיים הגעתי לפלומה הידלגו, העיירה בה פועל פרויקט TEN במקסיקו. הגעתי בתור מתנדבת לתקופה של שלושה חודשים והתאהבתי במקום, בעשיה ובאנשים. כל כך התאהבתי ששלושה חודשים אחרי שהסתיימה ההתנדבות גם חזרתי לבקר בה. כשקיבלתי את ההזדמנות לחזור לפרויקט בתור רכזת חינוך, לקחתי אותה באהבה. הידיעה שמשהו קטן מהדברים שאנחנו עושים כאן, עושה שינוי חיובי כלשהו בחיים של בן אדם אחר עושה טוב בגוף ובנפש. כרכזים אנו עוברים פה תהליכים רבים, בין אם בפן המקצועי או האישי. כל יום לומדים משהו חדש, מהמתנדבים, מהילדים וגם מעצמך. החוויה הזו מעצבת בהרבה מובנים ומקדמת אותנו להיות טובים יותר."
שירה פרץ: בוגרת ורכזת לשעבר במקסיקו
"כמעט כל דבר חדש שלימדנו תפס במהרה בכיתות בית הספר, בחצר ובהליכה הביתה הארוכה; הילדים צמאים ללמוד, נהנים ללמוד ומתרגשים מכל דבר חדש שמגיע אליהם. אני שמחה להיות פה בחודשים אלה ולספק להם עוד ועוד חומרים חדשים. אם זה משחקים, שירים, סיפורים, ואם זה את ניצוץ הסקרנות ללמידה שאני מקווה שילווה אותם בעתיד"
מעיין, מתנדבת בפרויקט תן דרבן ינואר 2020